Apfelkorn

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google plus
  • Addthis
likeur

Apfelkorn

Apfelkorn is een zoete appellikeur gemaakt van Korn, een 100% tarwegestookte alcohol, gehuwd met appels en bevat uiteindelijk 18% alcohol. Voor de appels worden alleen Golden Delicious en Gala appels gebruikt. De originele Apfelkorn wordt gemaakt door het bedrijf Berentzen. De meeste drinkers kennen Apfelkorn van de wintersport uit de après-skitenten en feestcafés. Toch wordt Apfelkorn ook in de meeste Nederlandse horeca ook gewoon geschonken.

Berentzen Apfelkorn

In 1758 stichtte Johann Bernhard Berentzen het internationale Berentzen-bedrijf in Haselünne, en het hoofdkantoor is daar nog steeds gevestigd. De lancering van Berentzen Apfelkorn in 1976 zorgde voor een groei van een regionaal bedrijf tot een nationaal en internationaal bedrijf. Berentzen Apfelkorn is nog steeds een van de meest populaire dranken van het Berentzen-bedrijf.

Apfelkorn wetgeving

Korn mag alleen korn heten als deze in Duitsland gemaakt is en gestookt van hele korrels tarwe, rogge, gerst, boekwijt of haver. Hier mogen verder geen kleur- of geurstoffen en specerijen aan toegevoegd worden. Verder heeft Korn een minimale alcoholpercentage van 32 procent. Omdat dit de basis is van Apfelkorn is deze wetgeving ook van invloed op de productie van Apfelkorn.

Apfelkorn mix

Omdat Apfelkorn vooral populair is in après-skitenten en feestcafés is het logisch dat er snel geexpirimenteerd werd met mixdrankjes.

Een aantal mogelijkheden:
Apfelkorn - 7Up geeft een fris-zoet resultaat die niet al te sterk is en vrij gemakkelijk weg te drinken.
Apfelkorn - Spa voor wie wel van de smaak van Apfelkorn houdt maar de pure drank toch te sterk vind.
Apfelkorn - Licor43 - Appelsap voor een lekker glaasje appeltaart.