Non Alcoholische dranken

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google plus
  • Addthis
chocolade

Non alcoholische dranken komen erg veel voor in de horeca. Denk maar aan koffie of thee waar al heel veel over te vertellen valt. Hiernaast gaat de geschiedenis van thee of de koffiegeschiedenis veel verder terug in de tijd dan de meeste alcoholische dranken die besproken worden op deze website.

Maar vergeet ook niet de andere Non alcoholische dranken waar ook veel interessants over te vertellen is. Van de Geschiedenis van chocolademelk tot aan frisdranken en vruchtensappen.

Geschiedenis van chocolademelk

De geschiedenis van de chocolademelk zoals wij deze nu kennen begint in de valleien van Midden Amerika waar de Azteken een drank brouwden van cacaobonen die Xocoatl werd genoemd. De Xocoatl bevatte, volgens de Azteken, de wijsheid van de goden en ging vermoeidheid tegen.

De Geschiedenis van chocolademelk verteld de hele chocolade geschiedenis. Van de Azteken tot aan de chocolademelk die wij nu kennen.

Frisdranken

Frisdranken

Het woord Frisdrank is in 1959 bedacht door Dick Schiferli voor eenreclame voor een koolzuurhoudende limonade. Frisdrank werd ook wel priklimonade genoemd. Onder de noemer Frisdrank vallen alle koolzuurhoudende limonades, limonades zonder koolzuur, sportdranken en ernergiedranken.

Vruchtensappen

Het woord vruchtensap is een algemene verzamelnaam voor alle dranken afkomstig uit 1 soort vrucht. Met vruchtendrank wordt een drank bedoeld afkomstig uit meerdere soorten vruchten. Op de verpakking van de diverse vruchtensappen is in een oogopslag te zien of je met een goede kwaliteit vruchtensap te maken hebt of met een concentraat.